11/3/08

Το νέο καθεστώς

Παραθέτουμε σε συνέχεια τα 10 βασικά άρθρα του Νέου Καθεστώτος, όπως διαλαμβάνονται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Καραμανλή:


Κηρύσσεται κατάσταση ασφαλιστικής πολιορκίας και επιβάλλεται Νέο Ασφαλιστικό Καθεστώς
Όποιος αντιτάσσεται σ’ αυτό καθ’ οιονδήποτε τρόπο, θα κηρύσσεται ένοχος προνομίων και ελλιπούς πατριωτισμού
Κάθε εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ κηρύσσεται επισήμως έκπτωτος των ασφαλιστικών προνομίων του.
Οι εργαζόμενες γυναίκες απαγορεύεται να γεννούν.
Αν, παρ’ ελπίδα, κάποια γεννήσει, πρέπει να μεριμνήσει για ανάδοχη εθνικόφρονα οικογένεια του μεσαίου χώρου, που θα μεγαλώσει το παιδί της.
Οι νέοι, στο Νέο καθεστώς, θα παραμένουν και επισήμως άνεργοι μέχρι να κριθούν ώριμοι προς εκμετάλλευση.
Εφόσον διοριστούν, θα εργάζονται ανασφάλιστοι μέχρι νεωτέρας. Το Νέο Καθεστώς προβλέπει την ασφάλισή τους σε ώριμη ηλικία, όταν θα είναι εις θέση να εκτιμήσουν τις κρατικές παροχές.
Ουδείς συνταξιοδοτείται πριν αποβιώσει, εξαιρουμένων περιπτώσεων καθολικής αναπηρίας.
Εις περιπτώσεις καθολικής αναπηρίας, απελπισίας, αδυναμίας προς εργασία και απροθυμίας επιβάλλεται η ευθανασία.
Τεχνικά ζητήματα ευθανασίας, εγκλεισμού των μη συμμορφουμένων και σωφρονισμού των παρανόμως δρώντων, επιλύονται από τις υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης του Νέου Ασφαλιστικού Καθεστώτος.

Αποφάσισα και διέταξα
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Φύλλο 3 / 8 Μαρτίου 2008

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ,

Μέχρι στιγμής έχω αφιερώσει χρόνο και στις 3 απόπειρες της εφημερίδας σας.

Η αλήθεια είναι ότι μετά και το μούδιασμα του πρώτου τεύχους, η συνέχεια ήταν αισθητά καλύτερη. Η όποια βελτίωση όμως επιτρέψτε μου να πιστεύω πως δεν είναι αρκετή, δεν είναι αρκετή γιατί πρώτα απ' όλα αδικεί εσάς τους ίδιους, εσάς που δεν περιμέναμε αυτήν την φυλλάδα για να σας γνωρήσουμε, αλλά σας γνωρήσαμε και μέσα από μια πολύ αγαπημένη συχνότητα την οποία εσείς αναδείξατε, πρώτα από όλα με το ήθος, την πολυφωνία σας, την ευγενή αμμεσότητά σας.

Πολύ λυπάμαι πως κάποια από αυτά τα καλά σας συστατικά, χάνονται στον γραπτό σας λόγο και αυτό είναι λιγάκι οξύμορο. Σίγουρα σκοπός μπορεί να είναι μια πιο "ανάλαφρη" έντυπη ενημέρωση που δεν θα απευθύνεται μόνο σε μυημένο (πολιτικά και πνευματικά) κοινό, αλλά σε ένα πλατύτερο το οποίο ίσως να μην αρέσκεται σε βαθύτατες πολιτικές αναλύσεις.

Σύμφωνοι, μα ακόμα και έτσι, ένα φύλλο που γράφεται από φρέσκα μυαλά και όχι γηρασμένα, θα πρέπει να εκλαϊκεύσει τις πραγματικές και ζημιογώνες για τον αστικό μηχανισμό εξουσίας(sic), ειδήσεις, με δικούς του όρους και όχι δανειζόμενο τις δοκιμασμένες, σάπιες συνταγές των κουτσομπολίστικων φυλλάδων.

Ζητούμενο λοιπόν είναι ένα φύλλο κοινωνικό, όχι μοδάτο, έξυπνο, όχι εξυπνακίστικο, νηφάλιο, όχι πομπώδες, ευπρεπές και όχι χυδαίο.

Μια επισήμανση, φαμφαρωειδείς χαρακτηρισμοί που μετατρέπουν μια προσπάθεια συλλογική σε προσωπική υπόθεση και μεγαλοστομίες που ταιριάζουν σε κείμενα που απευθείνται σε πήμνειο, είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Πρώτα από όλα υποτιμάτε την νοημοσύνη μας (Νομίζω καταλαβαίνεται σε τι ακριβώς αναφέρομαι) Δεν είναι δυνατόν να αναπαράγουμε αυτά τα οποία γελοιοποιούμε ή καυτηριάζουμε, δεν είναι συνεπής αυτός ο οποίος κάνει κάτι τέτοιο.

Ελπίζω να τα λάβετε σοβαρά υπόψιν σας όλα αυτά, γιατί δεν τα γράφω με κακή διάθεση ή για να σας τα ψάλω(όχι πως δε το κάνω), δεν είναι αυτός ο σκοπός μου όμως, άλλωστε αν δεν με ενδιέφερε δε θα έδινα δεκάρα..

Είναι ευχάριστο γεγονός πάντως και πρέπει να χαροποιεί και σας, ότι τα αμυντικά αντανακλαστικά του κόσμου στον οποίο απευθύνεστε πρώτο πρώτο να την αξιολογήσει ενήργησαν αρκετά εύστοχα και δύσκολα προβλέπεται να καμφθούν και αυτό είναι κάτι πολύ ελπιδοφόρο για τη συνέχεια, αλλά και τροφή για σας..

ο βρωμόγατός σας.

mikros fokion είπε...

Μικρα
Μεγαλα
Εγκληματα

Κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι και ο υπουργός προπαγάνδας εισηγούνται να γίνει επίταξη της λογικής. Να λειτουργεί ως παραλογοσκούφης!

http://mikrosfokion.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!!ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΡΙΕΨΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ..ΕΣΩ ΕΤΟΙΜΟΙ!!