2/3/08

Η απάτη είναι απάτη

Το έχουμε συνηθίσει άλλα να μας λένε, άλλα να εννοούν και άλλα να κάνουν οι πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας. Θεωρείται περίπου φυσιολογικό και απότοκο του εκλογικού παιχνιδιού να δίνουν υποσχέσεις πριν στηθούν οι κάλπες και σφαλιάρες αφού εξασφαλίσουν την ψήφο του πολίτη. Από το σοσιαλισμό του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων της Ν.Δ., έχουμε ακούσει πολλά, ευφάνταστα και κούφια. Τους πήραμε χαμπάρι και ούτε ως αντιπολιτευτικό επιχείρημα πια δεν μετράει να θυμίζει ο ένας στον άλλο τι έλεγε πριν από τις εκλογές και τι κάνει μετά.
Η προεκλογική δέσμευση ωστόσο του σημερινού πρωθυπουργού ότι δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας και το ύψος των συντάξεων ξεπερνάει το συνηθισμένο προεκλογικό καλαμπούρι. Και η χυδαία, εξόφθαλμη και προκλητική παραβίασή της, με τις νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό, μόνο με όρους ΑΠΑΤΗΣ μπορεί να κριθεί. Διότι εν γνώσει του ο Καραμανλής εξαπάτησε τους πολίτες. Διότι αποκόμισε κέρδος πολιτικό από αυτή την εξαπάτηση. Διότι εξαπάτησε εκατομμύρια Έλληνες από τα χαμηλότερα εισοδηματικά και πιο ευάλωτα στρώματα. Διότι αποδείχτηκε ότι δεν διστάζει όχι μόνο να στείλει στον Καιάδα των συντάξεων θανάτου τους πιο αδύνατους, αλλά και να τους κοροϊδεύει με τον πιο απροσχημάτιστο τρόπο.
Ξέρει ο Καραμανλής του μεγάλου ονόματος, που του εξασφάλισε ex officio μια θέση στην εξουσία, τι σημαίνει σύνταξη για έναν εργαζόμενο; Ξέρει τι σημαίνει να δίνει κάποιος εκατοντάδες ευρώ κάθε μήνα, χρόνια και χρόνια, για να εξασφαλίσει τα γεράματά του και να έρχονται τα καλόπαιδα τύπου Καραμανλή-Αλογοσκούφη και Σία, για να του κάνουν μαύρο το μέλλον; Και ξέρει τελικά τι σημαίνει να εξαπατάς έναν ολόκληρο κόσμο της δουλειάς, ενώ κάθεσαι σούζα μπροστά στους τραπεζίτες, τους αρουραίους της μεγάλης εισφοροδιαφυγής και τους πράκτορες των δομημένων ομολόγων;
Μάλλον δεν ξέρει και είναι πια πολύ μεγάλος για να μάθει. Θα μάθει τουλάχιστον -κάτι είναι κι αυτό- ότι οι απάτες αυτού του είδους πληρώνονται κι ότι τα «θύματα» δεν είναι τόσο θύματα όσο φαντάζεται.


Φύλλο 2 / 1 Μαρτίου 2008
Θανάσης Καρτερός

6 σχόλια:

mikros fokion είπε...

Μικρα
Μεγαλα
Εγκληματα

ειστε ενας συκοφαντης των Blog! ο καραμανλης ειναι συνεπέστατος! στην ασυνεπεια του!
και σαν πολλα δεν ζηταν οι εργαζόμενοι; δεν φτανει που τους δινουν δουλεια για να περναει καπως η ωρα τους θελουν και συνταξεις...
και οι ιδιωτικες ασφαλιστικες τι θα κανουν; θα κλείσουν; το κρατος κυριε εχει ενα ρολο... να ειναι κρατος προνοιας...
για τους εχοντες και κατεχοντες...
οι αλλοι ποτε δεν ειχαν οποτε εχουν συνηθισει...

http://mikrosfokion.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ;;;

Κακό φίλοι μου είναι πως εδω και χρόνια εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τα κόλπα και τα προεκλογικά και τα μετά,αλλά παρόλα αυτά εμείς εκεί.Ψηφίζουμε.Λες και έχουμε κανα συμβόλαιο με την εκάστοτε κυβέρνηση και σε κάθε εκλόγες πάνε όλοι οικογενειακός για αναννέωση του συμβολαίου..Αλλά βέβαια όταν η μανα και ο πατέρας πάνε και παρακαλάνε τον καθένα καρεκλάκια για να βολευτεί το καμάρι τους τι περιμένουμε;;;Τα συμβόλαια,να θυμήσω,σπάνε κιόλας,έτσι μια επισήμανση κάνω.Δηλαδή αν δεν σ αρέσει σκίζεις το συμβόλαιο και πας αλλού.Λέω εγώ τώρα..Εχώ χάσει τη μπάλα..και το γήπεδο μη σας πω..Ένα ξέρω ο καθένας πλέων κοιτάει την πάρτη του από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μέγάλο,κυρίως.Μας έριξαν μπανανόφλουδα και εμείς ένω ξέραμε ότι θα πέσουμε την πατήσαμε..Το θέμα είναι μέτα το χτύπημα αν θα ξανασηκωθούμε και πώς θα αντιδράσουμε..

Ανώνυμος είπε...

Kala mas kanoyn,ego to xairome,afoy san laos myalo den exoyme.

Antinemecis είπε...

Tο θέμα είναι ότι αυτοί κάνουν τη δουλειά τους (βρωμοδουλειά τους θα έλεγα καλύτερα!)
Ο κόσμος τι κάνει; Τι άλλο περιμένει; Ποιος ο ρόλος των συνδικάτων που τελικά μόνο συνδικάτα δεν είναι;
Μετά τις προκλητικότατες δηλώσεις Σανιδά δε θα έπρεπε όλοι να είμαστε στο δρόμο;
Οι θεσμοί σε όλα τα επίπεδα έχουν πια καταρρεύσει και αντί αυτό να μας εξαγριώνει και να βάλουμε τον καθένα στη θέση του επιτέλους ή να τον στείλουμε σπίτι του (αν όχι στο μπουντρούμι), βλέπουμε τον κάθε γελοίο να λέει το μακρύ του και το κοντό του και πώς ταλαιπωρήθηκε αυτός προσωπικά!
Μα οι απεργίες δε γίνονται για αυτό;
Αν δεν ενοχληθεί κανείς τότε ποιος ο σκοπός μιας απεργίας;
Αντί να δείξουμε όλοι τον υπεύθυνο,που είναι η κυβέρνηση και να συμπορευθούμε παίζουμε το παιχνιδάκι της εξουσίας που δεν είναι άλλο από το "διαίρει και βασίλευε".
Αντί όλοι να είναι κάθε μέρα στους δρόμους για να ανατραπεί το ασφαλιστικό που πλήτει τους πάντες (πλην των χαραμοφάιδων πολιτικών) η ΓΣΕΕ κανονίζει ένα συλλαλητήριο για τους τύπους,κάθε κλάδος πορεύεται μόνος του και έτσι το παιχνίδι της εξουσίας καλά κρατεί.
Αν ούτε με αυτό δεν αντιδράσει ο κόσμος (όπως με τόσα άλλα προκλητικά που γίνονται),φοβάμαι πως αυτός ο τόπος δεν έχει πλέον κανένα μέλλον και αυτός ο λαός είναι άξιος της μοίρας του...

politis-gr είπε...

Όπως επίσεις απάτη είναι και να μπαίνετε στον χώρο των blogs για να τον καπηλευτήτε και αυτόν , ενώ έχετε έντυπο μέσον για να....εκφραστείτε και μάλιστα κερδοσκοπικού χαρακτήρα .
Καλό το ....λουκουμάκι σας αλλά δεν θα το πάρουμε. Sorry παιδιά .

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑNTINEMECIS ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ!!