17/3/08

Πρόεδρος για όλες τις δουλειές

Κώστας Μίχαλος
Ποιος είναι ο κύριος που κάνει μηνύσεις στους απεργούς;




Πρόεδρος της εξαγωγικής εταιρίας Swan, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, πρώην χρηματιστής στο Λονδίνο, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, πρώην ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Ανάπτυξης και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ. Αυτές είναι μερικές από τις ιδιότητες του Κώστα Μίχαλου, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε μήνυση κατά της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι συνδικαλιστές ακόμα αναρωτιούνται ως τι κατέθεσε τη μήνυση. Ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ως μέλος της διοίκησης της ΔΕΗ ή απλώς ως λαγός της κυβέρνησης; Επισημαίνουν δε ότι, ούτως ή άλλως, από τη στιγμή που ο κ. Μίχαλος μετέχει και στο Δ.Σ. της επιχείρησης δεν νομιμοποιείται να μηνύει εργαζομένους της.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μίχαλος εμφανίζεται ως η φωνή του αγανακτισμένου επιχειρηματικού κόσμου και στρώνει το έδαφος ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανατροπές υπό το πρόσχημα της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος.

(Πατήστε στον τίτλο του post για να διαβάσετε το κείμενο)

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ανήκει στη γενιά των 40 και κάτι, τη γενιά Καραμανλή, που ήρθε στα πράγματα μαζί με τη «νέα διακυβέρνηση το 2004». Κατάγεται από οικογένεια πολιτικών. Ο πατέρας του, Χρίστος Μίχαλος, ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στην τελευταία χουντική κυβέρνηση του Σπύρου Μαρκεζίνη. Ως εκ τούτου, λογικό ήταν να γοητευτεί από τα αξιώματα.
Τη διετία 2004–2005 αναλαμβάνει χρέη ειδικού συμβούλου στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ αμέσως μετά και μέχρι το Φεβρουάριο του 2006 βρίσκεται στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας και θεωρείται δεξί χέρι του Γιώργου Αλογοσκούφη. Από τη θέση αυτή παραιτείται σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή για να διεκδικήσει την προεδρία του ΕΒΕΑ, υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, για την οποία κονταροχτυπήθηκε με τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ, Γ, Γρανίτσα. Σύμφωνα με την ανεπίσημη εκδοχή, σημαντικό ρόλο στην αποχώρησή του από το υπουργείο έπαιξαν δημοσιεύματα που προηγήθηκαν σχετικά με τη δράση του την περίοδο που βρισκόταν στο Λονδίνο. Τα δημοσιεύματα έφεραν τον τότε ανερχόμενο επιχειρηματία να έχει εξαπατήσει δύο Έλληνας εφοπλιστές, αποσπώντας 2,2 εκατ. ευρώ, αφού τους υποσχέθηκε την αποκλειστική χρήση του λιμανιού της Σιέρα Λεόνε. Ένας εκ των εφοπλιστών, ο Δ. Πατέρας, έσπευσε με επιστολή του να αθωώσει τον Κώστα Μίχαλο, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει μεταξύ τους οικονομική εκκρεμότητα, παρόλα αυτά όμως δεν διέψευσε τα στοιχεία του ρεπορτάζ.
Όπως και να έχει, φαίνεται πως ο Γιώργος Αλογοσκούφης θεώρησε ότι ο κ. Μίχαλος μπορεί να είναι πολλαπλά χρήσιμος στην κυβέρνηση έξω από αυτήν και έτσι στήριξε σφόδρα την υποψηφιότητά του για το ΕΒΕΑ. Μάλλον δεν είχε άδικο. Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Μίχαλος άρχισε τις παρεμβάσεις του για μια σειρά επίμαχα ζητήματα.
Όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη οι φοιτητικές κινητοποιήσεις για την παιδεία, ο ίδιος κινδυνολογούσε ότι εκτός από κλειστά πανεπιστήμια σε λίγο θα υπάρχουν και κλειστά καταστήματα των οποίων ο τζίρος υπολόγιζε ότι είχε πέσει 30%. Ο κ. Μίχαλος πρώτος εισηγήθηκε να ζητούν οι διαδηλωτές άδεια από την αστυνομία 5 μέρες πριν από τη διαδήλωση και οι πορείες να γίνονται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας. Το αίτημα λίγο καιρό μετά έκανε δεκτό ο Βύρων Πολύδωρας. Ενδεικτικό της στάσης του απέναντι στον αγώνα των φοιτητών είναι και το γεγονός ότι την περίοδο που η κυβέρνηση επιχειρούσε την αναθεώρηση του άρθρου 16, στο μαθητικό διαγωνισμό έκθεσης, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ΕΒΕΑ, το θέμα ήταν «γιατί πρέπει να λειτουργούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα».
Το Μάρτιο του 2007 ο κ. Μίχαλος πρότεινε οι δήμαρχοι να αποφασίζουν ποιες και πόσες Κυριακές μπορούν να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα ενώ πριν από τρεις μήνες, ως λύση για το πρόβλημα της ακρίβειας, εισηγήθηκε την ανατροπή της ισχύουσας νομοθεσίας, ώστε να επιτραπεί η λειτουργία πρατηρίων βενζίνης από τα σούπερ μάρκετ και να καταργηθεί το ωράριο εργασίας των βενζινοπωλών.
Πρόσφατα επίσης χαρακτήρισε τριτοκοσμική χώρα την Ελλάδα, επειδή ακόμα δεν έχει ιδιωτικοποιήσει τα λιμάνια της, αλείφοντας βούτυρο στο ψωμί των κυρίων Αλογοσκούφη και Βουλγαράκη, που ετοιμάζονταν για το σχετικό διαγωνισμό, ενώ η παρέμβαση του κ. Μίχαλου για το ασφαλιστικό προκάλεσε την υπουργό Απασχόλησης να προχωρήσει σε σκληρά μέτρα λέγοντας ότι «η τακτική της στρουθοκαμήλου δεν λύνει προβλήματα».

Στο Λονδίνο αλλά εκτός παρέας

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος γεννήθηκε το 1960 και βρέθηκε στο Λονδίνο για σπουδές την ίδια περίοδο που συνδεόταν εκεί και η γνωστή «παρέα» του Λονδίνου της Νέας Δημοκρατίας. Παρότι οι δρόμοι του δεν συναντήθηκαν με την «παρέα», ακολούθησε και αυτός ανάλογη πορεία στο κόμμα και στη δημόσια ζωή. Σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μ. Βρετανίας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics & Political Science σε θέματα οικονομικών εφαρμογών.
Από το 1988 είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανικής - εξαγωγικής εταιρείας SWAN Α.Ε. που εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής. Από το 1993 ως το 2005 ήταν εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ και την τετραετία 1998-2002 οικονομικός του επόπτης. Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 έγινε αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής. Το 2004-2005 διετέλεσε Ειδικός Σύμβcιυλος του υπουργείου Ανάπτυξης. Το 2005-2006 διετέλεσε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομίας &. Οικονομικών. Από το 2006 είναι πρόεδρος του ΕΒΕΑ και από το Φεβρουάριο του 2008 μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Ηλίας Μαρούτσης
Φύλλο 4ο / 15 Μαρτίου 2008

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ANTI NA MAS LETE GIA TON KYRIO AYTO...gia peite mas kai tipota GIA TON KYRIO TSIPRA.

PX..AN EPAGELTE KAI TI?
POSA XRONIA ERGAZETE KAI SE POIO XORO.

POSA ENSIMA EXEI KOLISEI?

AN THELETE NASTE DIKAIOI...IDOY I RODOS IDOY KAI TO PIDIMA!!

PERIMENOYME ME ENDIAFERON...TO EPAGELMATIKO PARELTHON KAI PARON TOY KYRIOY TSIPRA.

EYXARISTO.

ps. PARAKALO POLY MHN MAS FLOMOSETE ME TIS KOMATIKES ERGATORES TOY.

MILAME GIA ALITHINI DOYLEIA!!! KAI EPAGGELMATIKI EBEIRIA.

Ανώνυμος είπε...

Άρχισαν τα όργανα !
Το πολύ γαρ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη !
Γιατί τόση εμπάθεια, γιατί τόσος πανικός;
Πειράζει που δεν λέγεται Παπανδρέου, Καραμανλής, η Μητσοτάκης;
Από ότι ξέρω και δουλεύει, και ένσημα κολλά.
Δεν είναι ανεπάγγελτος. Δουλεύει με τα αδέλφια του σε κατασκευαστική εταιρεία εκπονώντας μελέτες για πολεοδομικά, και περιβαλλοντικά θέματα.
Την ταραχή σου την καταλαβαίνω απόλυτα.
Είναι η ταραχή του κάθε πικραμένου, γιατί ένα παιδί της διπλανής πόρτας, ένα απλό παιδί του ελληνικού λαού, έσπασε κομματικά κατεστημένα και κομματικές ιεραρχίες, και έφυγε εμπρός στο μέλλον μαζί με τα όνειρα των νέων ανθρώπων, που συνθλίβονται από την μέγγενη του δικομματισμού.
Ακόμα δεν είδατε τίποτα από αυτά που σας περιμένουν.
Εδώ είναι η Ρόδος, και θα πέσει και πολύ ΠΗΔΗΜΑ !!!!
ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΩ, ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ !
ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ.
GIATI GRAFEIS GREEKLISH? ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;

mikros fokion είπε...

εχουν μαθει με τα λαμογια που τρωνε ολη τους την ζωη στα κομματα (μα ειμαι του κομματος που ελεγε και ο παπαγιαννοπουλος) και δεν μπορουν να δεχθουν οτι και ενας φυσιολογικος ανθρωπος μπορει να γινει προεδρος... χωρις να φαει τα νιατα του στην επετηριδα...

Μικρά
Μεγάλα
Εγκληματα
Οι μισοί πολίτες ψηφίζουν παραδοσιακά, οι μισοί μεγαλοδημοσιογράφοι γλύφουν θεσμικά, λέω με μισή καρδιά να την κάνω σιγά- σιγά

http://mikrosfokion.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Τα χαμηλά ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνονται και σε νέα δημοσκόπηση της MRB για τον ALPHA που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,7% το ΠΑΣΟΚ 24,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, το ΚΚΕ 7,2% και ο ΛΑΟΣ 4,4%.

Το 59% των ερωτηθέντων επικροτεί την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να αποκλείσει πρώην υπουργούς και υφυπουργούς από το πολιτικό συμβούλιο, έναντι 34,1%.

Τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ προτιμά το 86% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ έναντι μόλις 3% που τάσσεται υπερ της συνεργασίας με τη ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ.ΜΑΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΣΙΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΑΒΑΝΤΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ www.dockworkers.Blogspot.gom

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΡΟΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ, ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ΓΙΑ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ? ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΟΗΤΕΥΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΖΑΚΙ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.

Antinemecis είπε...

Πιστεύω ότι και ο Τσίπρας στην πράξη πρέπει να αποδείξει αν και πόσο αξίζει!
Ομολογώ και εγώ ότι δε με έχει πείσει αλλά θεωρώ ότι πρώτα πρέπει να περιμένουμε και μετά να καταδικάσουμε.Σίγουρα όμως προτιμώ έναν νεότερο παρά τους ηλίθιους διαπλεκόμενους που μας περιτριγυρίζουν τόσα χρόνια. Θα δείξει...
Είναι περίεργο πάντως να κρίνουν τόσο αυστηρά ένα νέο άνθρωπο που ακόμη άλλωστε δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα (ούτε για να κατακριθεί ούτε για να επικροτηθεί)οπαδοί του πιο ανίκανου και ανεπάγγελτου πρωθυπουργού που γνώρισε η χώρα! Του ανθρώπου που παριστάνει τον πρωθυπουργό λόγω ονόματος, που η δειλία του είναι τέτοια που όταν διέρευσε ότι είχε φιλενάδα τον Σπηλιωτόπουλο (δικαίωμα του για μένα αλλά δεν έδενε με τις "ηθικές αξίες" της παράταξης) έσπευσε να του κόψει την καλημέρα (δείγμα ενοχής) και να παντρευτεί με κάποια που για να πληρεί τα δήθεν "ανώτερα" standards της παράταξης της έδωσαν πλαστά πτυχία ιατρικής και αυτή τη στιγμή έπρεπε να βρίσκονται πολλοί στη φυλακή για αυτό.
Ποιος σόφρων θα ανέθετε σ' αυτόν τον κύριο οποιαδήποτε δουλειά και θα περίμενε να τη φέρει εις πέρας...;
Αυτός είναι ο σημερινός καταλληλότερος!!!

raveionistis είπε...

Αν επαγγελματική εμπειρία θεωρείς "ανώνυμε" να καθίσει κάποιος κάτω από ένα αφεντικό μια 5ετία να στρώσει, τότε ο Τσίπρας είναι τυπικά "ανεπάγγελτος". Ευτυχώς γι'αυτόν βέβαια.
Όμως, ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και για να σου φέρω ένα παράδειγμα που είμαι σίγουρος πως θα το καταλάβεις, μια και συνάδει με τη λογική σου - ας με συγχωρέσουν οι υπόλοιποι για την παρασπονδία - ο Μ.Αλέξανδρος στα 20του, δεν θα έπρεπε ούτε στον Πηνειό να βρέξει τα πόδια του.
Αλλά φασισμός, αυτό ακριβώς είναι, η ισοπέδωση προς τα κάτω. Να ζητάς πιστοποιητικά από τους άλλους που δρουν, όταν εσύ τους θέλεις να κάθονται να τρώνε φάπες.
Όχι απλώς δεν θα πάρουμε από τη λαχανόσουπά σου αλλά θα στην πετάξουμε στην μούρη λέχριε!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ;;;ΔΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (;) ΤΟΤΕ Η ΜΙΣΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ.ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΚΟΥΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΜ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΚΑΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΥΔΡΑΒΛΙΚΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ,ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΚΡΑΖΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΗ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ...ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙ!!ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΜΑΣ ΦΤΑΣΑΤΕ ΕΔΩ ΕΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΜΕ!!ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΣΑΝ ΝΕΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ,ΝΑ ΜΗ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ.ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΤΕΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΟΠΩΣ ΒΑΖΟΥΝΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛ. ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ.ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΕΙ ΛΕΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,ΣΧΟΛΕΙΑ,ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΚΑΛΗΨΗ,ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΩ ΕΝΑΝ ΣΕΒΑΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΩ ΔΥΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ,ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ 'ΕΓΩ',ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ,ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ,ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ.ΛΟΙΠΟΝ,ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΩ..ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ,ΞΕΡΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ TI UA PEI AYTO;;ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΝΟΣ,ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ(ΠΕΡΙΜΕΝΕ).ΛΥΠΑΜΑΙ!!ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ Ο ANTINEMECIS,ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ,ΕΙΝΑΙ 'Ο' ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΠΛΕΟΝ..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ;;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ!!
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ,
ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ,ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΠΑΝΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΥ ΤΑ ΧΩΝΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΠΡΑ. ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΛΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΩ. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΟ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΑΥΤΟΝ ΑΒΙΑΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΑ. ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ RAVEIONISTIS, ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ. ΕΠΊΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ JOANNAX, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΑΤΕ, ΟΤΙ ΕΙΠΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΑ Ή ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΕΜΕΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΗ.ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΟΥΛΕΥΑ.ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΑ ΛΕΩ,ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ,ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ.ΕΚΕΙ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟ;ΛΟΙΠΟΝ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ..ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ,ΜΕΓΑΛΟΥΣ,ΑΣΧΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΥΣ...!ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΚΕΤING ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ KAI ΕΓΩ,ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΙΓΟ ΠΛΑΚΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΡΚΕΤΑ ΕΧΩ ΦΡΙΚΑΡΕΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΥΩ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΜΑΛΛΙΟΤΡΑΒΙΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

ΑΜΑΝ ΠΙΑ...

Υ.Γ.ΣΙΓΝΟΜΕΙ ΓΙΑ ΤΕΙΧΟΝ ΩΡΘΩΓΡΑΦΕΙΚΑ!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ,ΔΕ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ 'ΚΟΝΤΡΑ' Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΑΝ ΦΩΣΤΗΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΩΖΕΤΕ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΣΟΥ.ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΩ

ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ..

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ POST ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕΣ....??? ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΚΤΗ Η ΣΥΓΝΩΜΗ.
ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2007 ΠΗΡΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 1996 ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΙΝΑΧΘΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ, ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΦΥΤΟΖΩΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΔΗΛΑΔΗ? ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΕΛΕΧΗ? ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ? ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΑ POST ΜΟΥ (ΣΩΣΤΑ;ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΙΝΩ).ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ;ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ.

Βλαχοκυριλές είπε...

Τα ποσοστά του ΣυΡιζΑ είχαν ανέβει δημοσκοπικά αρκετά πριν αναλάβει ο Τσίπρας. Ήταν μεταξύ 7 και 10% τους τελευταίους μήνες Αλαβάνου (υπερδιπλασιασμός προ Τσίπρα).

Τα κομματόσκυλα που γαβγίζουν για να σκεπάσουν τη διαφορετική φωνή που ακούγεται λίγο δυνατότερα και για να υπερσπιστούν τα κεκτημένα τους απο 35 χρόνια εναλλασσόμενης ρεμούλας, καλό θα είναι να ενημερώνονται λίγο καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ, ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΩ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΡΙΖΑ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ, ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΦΥΣΙΚΑ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ.

Βλαχοκυριλές είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Βλαχοκυριλές είπε...

"ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΦΥΤΟΖΩΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ"

1) Επειδή είναι ένα μικρό κόμμα, αυτό συνεπάγεται ότι φυτοζωούσε?? Πάλι δεν είσαι καλά πληροφορημένος. Ο ΣΥΝ έχει δώσει μάχες και στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο και στο δρόμο. Αντιθέτως έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ότι το έχει παρακάνει. Τι από τα δύο ισχύει τελικά??

2) Κανείς δεν *καταλάβαινε* τι έλεγε ή μήπως δεν *άκουγε* τι έλεγε? Επειδή τα ΜΜΕ, όπως είναι φυσικό γιατί πουλάνε στους πελάτες τους, προβάλουν τα μεγάλα κόμματα.

3) Δηλαδή εσένα δεν σε μπερδεύει ας πούμε ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ που εκτάθηκε πολιτικά σε διάστημα λίγων χρόνων από την αριστερή Δαμανάκη ως το νεοφιλελεύθερο Στέφανο Μάνο!!! Η πολιτική και ιδεολογική του θέση ως κόμματος, σου είναι σαφής!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που δεν καταλαβαίνεις τι λέει!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΦΥΤΟΖΩΟΥΣΕ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΜΜΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΜΙΚΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΗ ΦΑΣΗ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ. Ε!! ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΦΥΤΟΖΩΕΙ. ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ. ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΝΕΛ ΕΚΠΟΜΠΩΝ, ΑΡΑ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, ΜΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ, Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΜΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ. ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΕ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΟΝΤΩΣ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ, ΙΔΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΙΣ.

Βλαχοκυριλές είπε...

1)΄Εχουμε άλλη αντίληψη της έννοιας... φυτοζωία! Ένα κόμμα φυτοζωεί όταν είναι αδρανές και δεν έχει στίγμα. Το ΠαΣοΚ ας πούμε δυστυχώς φυτοζωεί αυτή τη στιγμή.

2) Ευκαιρίες υπάρχουν, ίσες ευκαιρίες δεν υπάρχουν. Θα συμφωνήσω ότι ο Κωνσταντόπουλος δεν ήταν επικοινωνιακός αλλά ο Συν δεν είναι προσωποκεντρικό κόμμα. Δεν υπάρχουν τζάκια, δεν είναι εκεί η ουσία.

3) Της Δαμανάκη δεν την υιοθέτησε. Του Μανου την υιοθέτησε; Τι ακριβώς λέει ένα κόμμα που εκτίνεται σε όοοοοοοολο το πολιτκό φάσμα και που επομένως απο τα στελέχη του ακούς ότι να 'ναι; Μου είναι πιο δύσκολο να το καταλάβω από ένα κόμμα που τα λέει... "επιστημονικά".

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΡΧΗΓΟ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΗΤΑΝ Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ. ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΟΠΕΛΛΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΛΕΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΕΛΠΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΣΗ ΚΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΓΝΩΣΤΑ ( ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΑ ΦΥΣΙΚΑ !! ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ, ΦΤΑΝΕΙ.