2/3/08

Βάλτε τώρα που γυρίζει...

Σκηνές απείρου κάλλους και γραφικότητες άνευ προηγουμένου ζούμε τα τελευταία 24ωρα. Θέμα μας το αν θα γίνει, πότε, πού και πόσο μεγάλος σεισμός στη χώρα μας. Σοβαρότης μηδέν, δηλαδή. Η ανησυχία της κοινής γνώμης χτυπάει πάλι κόκκινο με τις... παπαριές που ακούει κάθε μέρα από ορισμένους απίστευτους τύπους που συναγωνίζονται στις προβλέψεις τον Κώστα Λεφάκη και τη Βίκυ Παγιατάκη.
Θα γίνει σεισμός 7 Ρίχτερ προβλέπει ο ένας, όχι 8 και βάλε λέει ο άλλος.
Τ΄ ακούει ο κόσμος και τρελαίνεται. Σου λέει να μετακομίσουμε τώρα ή μόλις τελειώσουν τις βλακείες τους;
Δυστυχώς στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας κάθε φορά που γίνεται σεισμός, μικρός ή μεγάλος δεν έχει σημασία, βγαίνουν οι γνωστοί-άγνωστοι σεισμολόγοι-σεισμοτρομοκράτες και παίζουν με τα νεύρα μας και την ψυχική μας ηρεμία.
Όσο για τις προβλέψεις τους, εδώ ταιριάζει το «δύο λαλούν και τρεις χορεύουν».
Να μην ξεχάσουμε ακόμη να σημειώσουμε πως μόλις κουνιέται λίγο η Άνω Μαγουλίτσα –καλά, για την Πάτρα δεν το συζητάμε...– σπεύδουν να συμμετάσχουν στην σεισμο-λαγνεία όλοι οι Αυτιάδες και όλοι οι Τριανταφυλλόπουλοι της έρμης της ελληνικής δημοσιογραφίας. Και μέσω των εκπομπών που διαθέτουν, οι εν λόγω κύριοι βρίσκουν φιλόξενο βήμα κάποιοι –ευτυχώς ελάχιστοι- σεισμολόγοι για να σπείρουν την ανησυχία και τον τρόμο στους πολίτες. Γιατί περί ενημέρωσης ούτε λόγος να γίνεται.
Πάντως, έχει γούστο να βλέπεις τον Μάκη και τον Γιωργάκη του Alpha να... αναλύουν τα σεισμικά φαινόμενα και να μιλούν για τα «ασυνήθιστα ηλεκτρομαγνητικά κύματα» που εντοπίστηκαν πριν από το σεισμό.
Εν κατακλείδι, μπορεί ο κάθε Αυτιάς και ο κάθε Μάκης να αναλύoυν τα σεισμικά φαινόμενα και να... δονούνται στην ιδέα να κάνουν νούμερα στον πίνακα της AGB, οι σεισμολόγοι όμως γιατί συμμετέχουν σ΄ αυτό το παιχνίδι τρόμου;

Φύλλο 2 / 1 Μαρτίου 2008
Αλέξανδρος Παπασταθόπουλος

1 σχόλιο:

Dimitris Tsakalias είπε...

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΠΟΥ Θ' ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα γίνει σεισμός ασθενής ή ισχυρός στον Ελλάδικο χώρο.

Για το 2009 προβλέπουμε ότι δεν θα γίνουν πρόωρες ευρωεκλογές.

Στα επόμενα τριάμισι χρόνια της Ελλάδας θα γίνουν βουλευτικές εκλογές.

Μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο θα έχουμε τουλάχιστον μία βροχόπτωση στην Ελλάδα.

Και του χρόνου το Πάσχα θα πέσει σίγουρα Κυριακή.

Σε λιγότερο από πέντε ημέρες προβλέπουμε ότι θ’ αλλάξει ο μήνας και η βδομάδα.

Τα επόμενα 10 λεπτά από τη στιγμή που διαβάζετε αυτό, θα πραγματοποιηθεί η μη καταστροφή του σύμπαντος.